LINEA 900 (TV2) – DESAPARECIDOS (3/3) online


3a part de 3.

Diumenge 15 d’abril 2007, a les 20:30h, per La 2 de TVE
A l’Estat espanyol es presenten cada any 17 000 denúncies per desaparicions un 10 % de les quals es calcula queden sense resoldre’s. Les cifres no estan molt clares perquè els diferents cossos policials que hi ha a l’Estat no comparteixen les seves bases de dades. “El que no és lògic és que si jo poso una denúncia per desaparició ho sàpiga la Guàrdia Civil del lloc però no ho sàpiga la Policia estatal del poble del costat.” Ana Jiménez va desaparèixer de casa seva fa 13 anys. De les hores ença, la seva germana Mari Carmen ha vist com la descoordinació policial i la manca de mitjans han provocat que mai més s’hagin tingut notícies de la seva germana “com si se l’hagués engolit el terra”. Té la sensació que, amb les anys, la polícia ha donat el cas per perdut i ha deixat de buscar.
Com la Mari Carmen, a l’Estat hi ha 14 000 families que viuen amb la incertesa de no saber on estan els seus éssers estimats. Se senten desamparats i desprotegits. És per això, que un grup de famliars va crear fa 10 anys Inter-SOS, una associació que lluita per defensar els seus drets. Reivindiquen que es crei un cos de polícia especialitzat en la recerca de desaperaguts i que s’impulsi la llei de l’absent. Les administracions es veurien llavors obligades a buscar els desaperaguts i, a més, alleugerir el dolor emocional que genera el fet de no saber, també resoldrien el problemes legals amb els que es troben els familiars dels absents. “La meva mare haurà de fer la declaració de la renda del meu pare cada any i renovar el DNI. Per això_si_que_et_busquen”.
El pare d’Álex Blanco va desaparèixer l’agost de 2006 en el Parc Natural del Garraf mentre feia senderisme. Els equips de rescat no van poder localitzar-lo i la familia es troba ara en una situació surrealista. Per una banda, les FCSE no volen continuar buscant-lo però, per l’altra, la familia ha de continuar complint amb els deures socials del seu pare perquè de forma legal no està mort, està desaperagut.

Publicidad

Videncia, horoscopo gratis, numerologia, runas…

Publicidad

Magia blanca para conseguir trabajo urgente con San Pancracio HD

Add your comment

Your email address will not be published.